-
1
-
1
-
44
MS Excel - certyfikacja (MOS) - który poziom
Czy wiecie jak pracodawcy postrzegają wartość poszczególnych certyfikatów Microsoft Office (MOS) na poziomie podstawowym, expert i master?
Czy taki certyfikat jest prawdziwą wartością dodaną podczas rozmowy kwalifikacyjnej, czy jest czymś powszechnym, czy ...

-
1
-
3
-
38
Jak uzyskać ilość dni pozostałą do końca ważności certyfikatu
Mam certyfikat. Czy mogę jakoś prosto z poziomu basha uzyskać ilość dni jego ważności?
Datę ważności mogę przekształcić za pomocą:
undefine@uml:~$ echo |openssl s_client -connect www.onet.pl:443 2>/dev/null |openssl x509 -noout -enddate
notAfter=Jan ...

-
1
-
3
-
91
Jak z lini poleceń sprawdzić nazwę, datę ważności i alternatywne nazwy zdalnego certyfikatu
Chciałbym móc szybko z linii poleceń sprawdzić czy certyfikat na zadanym serwerze jest poprawny i kiedy kończy się jego ważność, a także - uzyskać informację jakie nazwy ten certyfikat obejmuje ...

-
1
-
2
-
59
Forefront TMG 2010 & Exchange 2010 Outlook Anywhere z autentykacja za pomocą certyfikatów
Witam wszystkich.
Ostatnio znaleźliśmy coraz więcej oprogramowania które pozwala z telefonu podłączyć się do poczty przez Outlook Anywhere-a. W związku z czym zaistniała potrzeba aby zablokować możliwość łączenia się przez Outlookanywhere ...

-
0
-
2
-
110
Comptia Security+
Obecnie przygotowuję się do certyfikacji Comptia Security+. Ktoś podchodził? Jakie wrażenia? Czego używaliście do przygotowania?

-
2
-
6
-
101
RHCE i... co dalej?
Mam RHCE uzyskany "po taniości", głównie dzięki unii i Altkomowi :-).
I zastanawiam się, co dalej robić z RH.
Chwilowo żadnych RH nie używam/nie mam pod opieką, więc traktuję, to jako rozwój ...

-
0
-
0
-
35
Certyfikacja - kupony rabatowe
Z jaką największą zniżką można zrobić VCP 5.1 lub 5.5?
Czy wydarzenia typu VMware world - akcje 50% cena w dół - działają dla wszystkich chętnych? Czy jest to tylko na terenie ...

-
1
-
3
-
854
Logowanie do systemu Windows za pomocą certyfikatu - karty inteligentne
Jeśli w serwerze Windows jest już wdrożona usługa Certificate Services, jak wdrożyć logowanie do systemu za pomocą kart inteligentnych?
Jakich kart należy używać jest sporo rodzajów kart na rynku?

-
1
-
1
-
514
Jakie są możliwe do uzyskania certyfikaty IBM DB2?
Pytanie od uczestnika szkolenia DB2.
Jak w temacie.
Jakie należy zdać egzaminy w celu ich otrzymania?