Zarządzanie projektami
-
382 pytań
- /
-
471 odpowiedzi
- /
- Lider kategorii @ Arkadiusz_Michałek_8FZI

- @ Jerzy_Wittek
- Opiekun merytoryczny Altkom Akademia
-
1
-
19
-
939
Co to jest „biznes” i „proces biznesowy” i jak się ma to do „IT”
Na szkoleniach (np. z zakresu ITIL), w prasie, w literaturze często używane jest pojęcie „biznes”. IT świadczy usługi dla biznesu, biznes na swoje potrzeby (które analizujemy), mówimy o procesach biznesowych ...

-
1
-
2
-
658
W jakim narzędziu utworzyć i rozwijać strukturę podziału produktów (SPP, ang. PBS)?
Metodyka PRINCE2 rekomenduje utworzenie diagramu struktury podziału produktów w drugim kroku techniki planowania opartego na produktach. W jakiej formie i w jakim narzędziu utworzyć taki dokument/diagram, żeby był on czytelny, ...

-
1
-
3
-
336
Po czym mam poznać w jakiej fazie rozwoju jest mój zespół? Jak mam się zorientować?
Od pewnego czasu zastanawia mnie i niepokoi, co się dzieje z naszym zespołem projektowym. W związku z tym nie do końca wiem, co powinno się zrobić, jakie działania podjąć. A ...

-
1
-
4
-
2.0K
Co wpływa na sprawne działanie zespołu projektowego?
Chciałbym wiedzieć co powoduje, że zespół projektowy sprawnie realizuje cele? Ostatnie moje doświadczenia pokazują, że choćbym nie wiem jak się starał, to co dzieje się wokół zespołu, w firmie, wpływa na ...

-
1
-
4
-
63
Przeciwdziałanie wypaleniu zawodowemu
W jaki sposób przeciwdziałać wypaleniu zawodowemu u pracowników w zespole projektowym?

-
3
-
3
-
188
Czy są dostępne online symulacje rozwijające kompetencje PM-a?
Jak w temacie. Czy spotkał się ktoś z Państwa z grami online, które rozwijają kompetencje PM?

-
2
-
11
-
248
Czy firmy mogą się identyfikować z tym, że ich pracownicy mają certyfikaty PRINCE2
Jestem w trakcie szkolenia PRINCE2, które odbywa się w Szczecinie. Chciałbym, aby jeszcze kilka osób z mojej firmy wzięło w nim udział, jednak nie wiem, czy gdy kilku pracowników z ...

-
1
-
10
-
921
Jak w prostych słowach opisać czym zajmuje się, na czym polega i co da mojej firmie PRINCE2?
Pracując przez ponad 3 lata w firmie korzystającej z Lean Management wiem jak w prostych słowach wytłumaczyć osobie, która nie miała nigdy styczności z Lean Management, czym zajmuje się Lean ...