Zarządzanie projektami
-
382 pytań
- /
-
471 odpowiedzi
- /
- Lider kategorii @ Arkadiusz_Michałek_8FZI

- @ Jerzy_Wittek
- Opiekun merytoryczny Altkom Akademia
-
1
-
0
-
1
Egzamin PMI ACP - terminy - lokalizacje - ceny
Dzień dobry.
Chcę samodzielnie przygotować się do egzaminu PMI ACP. W jakich terminach mogę podejść do egzaminu w ALTKOM, które lokalizacje to oferują i jakie są koszty? Nie mogę znaleźć tej ...

-
1
-
1
-
1
PRINCE2 Practitioner - przykładowe testy
Proszę o informację, gdzie można znaleźć przykładowe testy do PRINCE2 Practitioner? Chodzi o pytania próbne na egzamin PRINCE2 Practitioner.

-
2
-
7
-
1
PRINCE2 - Czy dopuszczalne jest powołanie dwóch bibliotekarzy
Czy dopuszczalne jest powołanie dwóch bibliotekarzy? Chodzi tu o sytuację, gdy każda ze stron projektu powołuje własnego bibliotekarza. Rozdzielając odpowiedzialność, można by przyjąć, że bibliotekarz po stronie Wykonawcy zajmuje się ...

-
1
-
0
-
1
Materiały
Witam.
Próbuję pobrać dwa załączone pliki .pdf - materiały do szkolenia.
Jeden sylabus jest po angielsku, nie ma polskiej wersji językowej.
Drugi dokument otwiera się u mnie jako plik .jnson, a nie .pdf. ...

-
1
-
0
-
34
Łączenie ról PRINCE2 oraz AgilePM
Zastanawiam się jak w celu uczynienia PRINCE2 bardziej zwinnym można połączyć role PRINCE2 oraz Agile PM?
Które role z Agile PM odpowiadają którym rolom z PRINCE2?
Jeśli tych ról nie da się ...

-
1
-
1
-
83
Etykieta - Zarządzanie Projektami
Niektóre osoby używają tytułów np. PMP (PMI/Project Management Professional) i zamieszczają je na wizytówkach oraz dokumentach informacyjnych. Jakie tytuły związane z zarządzaniem projektami są zamieszczane (praktyka), a jakie faktycznie wypada zamieszczać ...

-
0
-
2
-
34
Szkolenie Agile
Witam.
Czy zapis:
"Po minimum trzech i maksimum pięciu latach od wydania pierwotnego certyfikatu osoby posiadające certyfikat zarejestrowanego praktyka muszą zdać egzamin Re-registration (egzamin kontrolny), w celu odnowienia kwalifikacji."
zobowiązuje mnie do zdania ...

-
3
-
2
-
30
Jak przekazać działania niezrealizowane w ramach projektu do fazy operacyjnej
Od dłuższego czasu borykam się z projektem, w którym część funkcjonalności nie została zrealizowana z powodu kiepskiego odzewu klienta (wolna reakcja na zapytania dotyczące dostępów do systemów i prace dostosowawcze, ...

-
4
-
2
-
33
Branża produkcyjna - PRINCE2 czy PMI
Co lepiej sprawdzi się w projektach w branży produkcyjnej - PRINCE2 czy PMI?

-
1
-
3
-
117
Wprowadzenie nowej osoby do zespołu - wdrożenie, zapoznanie z zespołem i sposobem działania
W dwóch prowadzonych przeze mnie zespołach (jestem ich Scrum Masterką od 3 miesięcy), które są dość ustabilizowane (w znaczącej większości ludzie pracują ze sobą co najmniej 2 lata, jedna testerka ...